Nieuws


Het ovalracingseizoen is inmiddels voorbij, maar NNO Ter Apel maakt zich op voor het 'toetje' en wellicht wel de 'uitsmijter' van dit autosportseizoen! Op zondag 9 oktober staat namelijk de inmiddels traditionele autocrossdag op het programma. De dag dat coureurs die normaal gesproken actief zijn op diverse zand- en kleibanen, het eens op het ovale asfalt van autosportstadion "De Polderputten" in Ter Apel mogen proberen.

Aan de start verschijnen: 1400-klasse - 1600-klasse - 2000-klasse - Toerwagens - Vrije Standaardklasse - Rodeo - Bangerstox - Caravan-race 

Tickets voor de autocrossdag zijn via onderstaande link (voordeliger) verkrijgbaar en uiteraard aan de dagkassa, tijdens het evenement. De races gaan om 11:30 uur van start.

>> TICKETSHOP AUTOCROSS-DAG - ZONDAG 09 OKTOBER 2022 <<

 

Op zondag 09 oktober wordt de traditionele AUTOCROSS-DAG georganiseerd op het ovale asfalt van autosportstadion "De Polderputten" in Ter Apel. Deelnemers uit de volgende klasses van de autocross zijn van harte welkom:

Am Sonntag, dem 09. Oktober 2022 wird das AUTOCROSS Rennen wieder auf die Ovalracing strecke in Ter Apel organisiert.

Standaardklasse tot 1400 cc    
(Conform NAB reglement; ook verstevigde auto’s toegestaan, geen turbo’s)

Standaardklasse tot 1600 cc  
(Conform NAB reglement; geen verstevigde auto’s)

Standaardklasse tot 2000 cc 
(Conform NAB reglement; maximaal 4 cilinders, geen verstevigde auto’s, voor licht verstevigde auto’s (alleen van binnenuit), zal bij voldoende deelname een aparte groep worden gecreëerd.)

Toerwagenklasse                            
(Conform NAB reglement; opgevoerd en/of boven 2000 cc of meer dan 4 cilinders, ook 4 x 4 en turbomotoren en een complete, absoluut geen verstevigde carrosserie)

Vrije Standaardklasse            
(Conform NAB reglement; verstevigde en/of opgevoerde auto’s waarbij licht contact in bochten is toegestaan)

Rodeoklasse (korte baan)
(conform NAB reglement; standaard auto van minimaal 900kg en maximaal 1600kg. Gemeten bij het verlaten van de baan en zonder coureur. De auto dient voorzien te zijn van een stalen dak. Jeepachtige auto, vierwiel aangedreven auto, open carrosserie (cabrio / softtop) en auto met zelfdragend chassis zijn niet toegestaan. De auto mag, absoluut niet verstevigd worden op welke wijze dan ook. De auto dient uitgerust te zijn met een standaard motor, behorend bij het merk. De motor heeft maximaal 6 cilinders en maximaal 4 kleppen per cilinder)

Bangerstox (korte baan)
(Conform NAB reglement; Ook dit jaar zullen de populaire en spectaculaire Bangerstox weer als gastklasse aan het programma worden toegevoegd.  De NAB/NNO reglementen zullen dan ook gehanteerd worden betreffende de constructie van de auto’s en de races. Let op, alleen de deelnemers met een Mylaps MX transponder worden opgenomen in de uitslag en het dagklassement.

Caravan-race
Als klapstuk van de dag gaan we het evenement ook dit jaar weer spectaculair afsluiten met een zgn. CARAVAN-RACE. Hier kunt u meedoen met een auto die deze dag in één van de klasses heeft deelgenomen. Uiteraard mag de trekhaak pas gemonteerd worden na de reguliere races. De caravan dient (vooraf reeds thuis) compleet ontdaan te worden van het volledige interieur.(anders wordt u niet toegelaten tot het terrein) De lege opbouw blijft dan over en deze mag alleen van binnen verstevigd worden met een kruislingse constructie van houten panlatten (22 x 42mm). Het trekkend voertuig is verplicht om het gehele voorraam af te dekken doormiddel van gaas, dit om rond vliegende caravanonderdelen buiten de auto te houden. Tijdens de race is alleen contact toegestaan ten opzichte van de caravan, contact tussen de auto’s is niet toegestaan. Naar aanleiding van afgelopen jaar maken we ook graag duidelijk dat alleen toercaravans welkom zijn (geen sta-caravans). De caravan's dienen deugdelijk aan de auto gemonteerd en vastgezet te worden. (de caravan mag niet los kunnen komen). Over de gehele voorraamopening dient een zgn. betonijzernet gemonteerd te worden, wat nog eens afgedekt wordt met fijnmazig kippengaas. Dit om te voorkomen dat er geen onderdelen door de voorruitopening kunnen komen. Tevens dient er een verticale buis in het midden van de voorruitopening gemonteerd (gelast) te zijn.

Alle auto’s in alle klasses dienen op straatbanden (met ‘e’ keurmerk) te rijden. De auto’s moeten verder wat betreft veiligheid voldoen aan de gestelde eisen zoals afgelopen jaren. Dit betekent o.a. goede roll-bar, brandvertragende overall, brandvertragende onderkleding, nekband, handschoenen, minimaal een 5-puntsgordel en een goedgekeurde helm. Tevens dient iedere rijder een geldige NAB-licentie 2022 te hebben. Of een NAB daglicentie!

Licenties zijn sinds dit seizoen niet meer op het circuit verkijgbaar, maar uitsluitend via de website van de NAB (https://www.nederlandseautosportbond.nl/licentie/licentie-aanvragen) En denk aan het geluid: max 95 dBA. Auto’s dienen dus voorzien te zijn van een goed dempende uitlaat.

Deelnemers mogen met één auto, slechts in één klasse deelnemen, dit om zoveel mogelijk coureurs de kans te geven aan dit spektakel te kunnen deelnemen (m.u.v. de caravan-race)

Inschrijfgeld;
€ 25,- per auto, per klasse. Het inschrijfgeld kan gewoon contant bij het arriveren bij het circuit betaald worden.
Eventuele NAB daglicentie; € 65,-.(alleen vooraf via de website van de NAB)

Online inschrijving:
KLIK HIER >> ONLINE INSCHRIJVING AUTOCROSS-DAG ZONDAG 09 OKTOBER <<

Tickets
Toegangstickets voor de autocrossdag kunnen (voordeliger) online voorafgaand aan het evenement gekocht worden. De ticketshop is te vinden op de website van de NNO. Ook kunnen tickets aan de dagkassa gekocht worden.

We hanteren een maximaal aantal coureurs per klasse. Auto's dienen te voldoen aan het NAB reglement 2022. Inschrijving betekend dus nog niet automatisch dat je op de deelnemerslijst staan. 

 

Op zondag 25 september staat alweer de zevende en daarmee laatste ronde van het INT. NK en NNO Clubkampioenschap Ovalracing 2022 op het programma.

De volgende klasses zullen aan de start staan:

Juniorenklasse, Rookie Rods, BMW 325i e36 CUP, Standaard 2000, Spedeworth 2.0 Hotrods, National Hotrods, SuperRods, Saloon Stockcars en Cross-klasse (gastklasse)

Tijdens deze wedstrijddag zullen de kampioenen bekend worden en de winnaars gehuldigd.

 
Coureurs dienen in het bezit te zijn van een geldige NAB licentie 2022, heb je deze nog niet in bezit. Vraag deze dan aan via; Licentie aanvragen - Nederlandse Autosportbond
 

Inmiddels zijn er zes wedstrijddagen verreden die meetellen voor het INT. NK en NNO Clubkampioenschap Ovalracing 2022, zondag 25 september staan alweer de finales op het programma. Dat wordt duidelijk wie zich kampioen mag gaan noemen in zijn of haar klasse.

Aan de start verschijnen: Junioren - Rookie Rods - BMW CUP - Standaard 2000 - SuperRods - 2.0 Hotrods - National Hotrods >> te gast zijn opnieuw de coureurs uit de Cross-klasse en de Saloon Stockcars

Tickets voor de finale-races zijn via onderstaande link verkrijgbaar en uiteraard aan de dagkassa, tijdens het evenement.

>> TICKETSHOP INT. NK OVALRACING - ZONDAG 25 SEPTEMBER 2022 <<

 

Het is weer mogelijk om alvast online tickets te kopen voor de ovalraces van het Int. Nederlandskampioenschap Ovalracing op zaterdag 10 & zondag 11 september (SPEEDWEEKEND) a.s.

Klik hier voor de link naar de ticketshop; >> TICKETS NK OVALRACING ZATERDAG 10 + ZONDAG 11 SEPTEMBER (SPEEDWEEKEND) - TER APEL<<

Tickets in de voorverkoop zijn voordeliger als aan de kassa, aan de dagkassa zijn de kosten tijdens het speedweekend;

Volwassenen              -Passe Partout-      25,- euro (zowel geldig als op zaterdag 10 als zondag 11 september)
Kinderen t/m 14 jaar   -Passe Partout-        8,- euro (zowel geldig als op zaterdag 10 als zondag 11 september)

Volwassenen              -dagticket-                15,- euro
Kinderen t/m 14 jaar   -dagticket-                  5,- euro

 

 

 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Pagina 1 van 49
 
 
logo spedeworth