Inschrijven

Wil jij deelnemen aan het Int. NK Ovalracing georganiseerd door de NNO in Ter Apel? Hieronder vind je de link naar het inschrijfformulier voor het eerst volgende evenement. Zorg dat je minimaal 48 uur voor aanvang van het evenement bent ingeschreven. Zonder voorinschrijving is deelname niet mogelijk. 

Next event

Op zondag 24 september staat de 7e en daarmee laatste ronde van het Int. Nederlandskampioenschap Ovalracing 2023 in Ter Apel op het programma.  

>> INSCHRIJVEN FINALES NK OVALRACING 2023<<

Deelnemende Klasses;

  • Junioren
  • Rookie Rods
  • BMW 325i Cup
  • Standaard 2000 Gouden Helm
  • SuperRods
  • 2.0 Hotrods
  • Crossklasse

Beste autocrossers,


Op zondag 08 oktober wordt de traditionele AUTOCROSS-DAG weer georganiseerd op het ovale asfalt van autosportstadion “De Polderputten” in Ter Apel. 


Am Sonntag, dem 08. Oktober 2023 wird das AUTOCROSS Rennen wieder auf die Ovalracing strecke in Ter Apel organisiert.

Er kan online ingeschreven worden voor een van de volgende klasses >>INSCHRIJVEN AUTOCROSSDAG 2023<<


Standaardklasse t/m 1400 cc    
(Conform NAB reglement; ook verstevigde auto’s toegestaan, geen turbo’s)

Standaardklasse t/m 1600 cc   
(Conform NAB reglement; geen verstevigde auto’s)

Standaardklasse t/m 2000 cc  
(Conform NAB reglement; maximaal 4 cilinders, geen verstevigde auto’s, voor licht verstevigde auto’s (alleen van binnenuit), zal bij voldoende deelname een aparte groep worden gecreëerd.)

Toerwagenklasse                            
(Conform NAB reglement; opgevoerd en/of boven 2000 cc of meer dan 4 cilinders, ook 4 x 4 en turbomotoren en een complete, absoluut geen verstevigde carrosserie)

Vrije Standaardklasse            
(Conform NAB reglement; verstevigde en/of opgevoerde auto’s waarbij licht contact in bochten is toegestaan)

Sprinters
Auto’s die voldoen aan de regels uit de Sprint 1600, Sprint 2000 of Superklasse zijn van harte welkom! Ze zijn een aantal jaren afwezig geweest, maar deze editie proberen we op veler verzoek weer een groep sprinters op het Ter Apeler ovaal te krijgen (minimaal 10 inschrijvers)

Rodeoklasse
(conform NAB reglement; standaard auto van minimaal 900kg en maximaal 1600kg. Gemeten bij het verlaten van de baan en zonder coureur. De auto dient voorzien te zijn van een stalen dak. Jeepachtige auto, vierwiel aangedreven auto, open carrosserie (cabrio / softtop) en auto met zelfdragend chassis zijn niet toegestaan. De auto mag, absoluut niet verstevigd worden op welke wijze dan ook. De auto dient uitgerust te zijn met een standaard motor, behorend bij het merk. De motor heeft maximaal 6 cilinders en maximaal 4 kleppen per cilinder)

Bangerstox 
(Conform NAB reglement; Ook dit jaar zullen de populaire en spectaculaire Bangerstox weer als gastklasse aan het programma worden toegevoegd.  De NAB/NNO reglementen zullen dan ook gehanteerd worden betreffende de constructie van de auto’s en de races. Let op, alleen de deelnemers met een Mylaps MX transponder worden opgenomen in de uitslag en het dagklassement.

Caravan-race
Als klapstuk van de dag gaan we het evenement ook dit jaar weer spectaculair afsluiten met een zgn. CARAVAN-RACE. Hier kunt u meedoen met een auto die deze dag in één van de klasses heeft deelgenomen. Uiteraard mag de trekhaak pas gemonteerd worden na de reguliere races. De caravan dient (vooraf reeds thuis) compleet ontdaan te worden van het volledige interieur. (anders wordt u niet toegelaten tot het terrein) De lege opbouw blijft dan over en deze mag alleen van binnenuit verstevigd worden met een kruislingse constructie van houten panlatten (22 x 42mm). Het trekkend voertuig is verplicht om het gehele voorraam af te dekken doormiddel van gaas, dit om rond vliegende caravanonderdelen buiten de auto te houden. Over de gehele voorraamopening dient een zgn. betonijzernet gemonteerd te worden, wat nog eens afgedekt wordt met fijnmazig kippengaas. Dit om te voorkomen dat er onderdelen door de voorruitopening kunnen komen. Tevens dient er een verticale buis in het midden van de voorruitopening gemonteerd (gelast) te zijn.Tijdens de race is alleen contact toegestaan ten opzichte van de caravan, contact tussen de auto’s is niet toegestaan. Naar aanleiding van afgelopen jaar maken we ook graag duidelijk dat alleen toercaravans welkom zijn (geen sta-caravans). De caravan’s dienen deugdelijk aan de auto gemonteerd en vastgezet te worden. (de caravan mag niet los kunnen komen van de auto).


Alle auto’s in alle klasses dienen op straatbanden (met ‘e’ keurmerk) te rijden. De auto’s moeten verder wat betreft veiligheid voldoen aan de gestelde eisen zoals afgelopen jaren. Dit betekent o.a. goede roll-bar, brandvertragende overall, brandvertragende onderkleding, nekband, handschoenen, minimaal een 5-puntsgordel en een goedgekeurde helm. Tevens dient iedere rijder een geldige NAB-licentie 2023 te hebben. Of een NAB daglicentie!

Licenties zijn sinds dit seizoen niet meer op het circuit verkijgbaar, maar uitsluitend via de website van de NAB (https://www.nederlandseautosportbond.nl/licentie/licentie-aanvragen) En denk aan het geluid: max 95 dBA. Auto’s dienen dus voorzien te zijn van een goed dempende uitlaat.

Deelnemers mogen met één auto, slechts in één klasse deelnemen, dit om zoveel mogelijk coureurs de kans te geven aan dit spektakel te kunnen deelnemen (m.u.v. de caravan-race)

Inschrijfgeld;
€ 25,- per auto, per klasse. Het inschrijfgeld kan gewoon contant bij het arriveren bij het circuit betaald worden.
Eventuele NAB daglicentie; € 65,-.(alleen vooraf via de website van de NAB)
 
We hanteren een maximaal aantal coureurs per klasse. Auto’s dienen te voldoen aan het NAB reglement 2023. Inschrijving betekend dus nog niet automatisch dat je op de deelnemerslijst staan.